Select your Top Menu from wp menus

La Milano şi Padova vor fi deschise consulate moldoveneşti

Republica Moldova va deschide consulate la Milano şi Padova Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Potrivit unui comunicat al Executivului republican , s-a decis transferarea consulatului din Bologna în Milano, care este al 2-lea oraș după mărime în Italia. Peste 65 de mii de cetățeni moldoveni vor avea acces la serviciile consulare de acolo.
Deschiderea celor două misiuni diplomatice va face ca prezența consulară a Moldovei în nordul Italiei să fie acoperită atât în partea de Est, cât și de Vest a peninsulei. În acest mod, la serviciile consulare vor avea acces peste 106 mii de cetățeni moldoveni, din totalul celor peste 145 de mii stabiliți în Italia.
Anterior moldovenii din Bologna au reclamat activitatea consulului de acolo, care percepea taxe exagerate pentru traducerea acestor documente, ulterior acesta a fost rechemat în Republica Moldova.
De menţionat că reprezentanţele diplomatice servesc şi drept birouri electorale în timpul alegerilor. Viitoarele alegeri parlamentare sunt programate pentru sfârşitul anului 2014.

sursa: national.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/la-milano-si-padova-vor-fi-deschise-consulate-moldovenesti/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19