Select your Top Menu from wp menus

La majoritatea Universitatilor in acest an – fara examene de admitere

Absolventii de liceu vor fi admisi in baza mediei de la bacalaureat, dar si a notelor de la discipline. Formula de inmatriculare a ramas aproape la fel ca si anul trecut in majoritatea universitatilor.

Desi Ministerul Educatiei le permite sa-si stabileasca propriul regulament, inclusiv introducerea unor examene de admitere, unii rectori considera ca acestea nu ar fi o solutie. Si asta pentru ca, potrivit lor, coruptia de la bacalaureat s-ar putea transfera la etapa de inmatriculare in universitati.

Administratia universitatilor nu vede sensul repetarii examenelor la admitere odata ce absolvenii au sustinut teste similare la bacalaureat. Mai ales ca inmatricularea are loc la numai doua saptamani dupa examenele de absolvire a liceului.

In acest an, Ministerul Educatiei ofera peste 20 de mii de locuri in universitati. Cele mai multe sunt prin contract – aroape 14 mii, iar restul – cu finantare bugetara.
sursa:protv.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/la-majoritatea-universitatilor-in-acest-an-fara-examene-de-admitere/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19