La Chișinău a sosit prima tranșă din pachetul energetic acordat gratuit de statul român

În gara Chișinău au sosit astăzi 1250 de tone de păcură, prima tranșă dintr-un ajutor de 5000 de tone acordat gratuit Republicii Moldova de către autoritățile din România, transmite MOLDPRES.

Recepționarea cisternelor cu păcură a fost făcută în gara Chișinău de către prim-ministrul Natalia Gavrilița, ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță și Georgian Pop, șeful Autorității Rezervelor Române de Stat.

Natalia Gavriliță a mulțumit în luarea sa de cuvânt autorităților române pentru rapiditatea cu care au aprobat ajutorul destinat statului moldovean afirmând că “România este mai mult decât un prieten”. “ Vremurile dificile prin care trecem cu toții acum, pun în fața Moldovei foarte multe provocări. Prietenul la nevoie se cunoaște iar România a dovedit că este mai mult decât un prieten”, a menționat premierul.

La rândul său, ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a spus că  în vremuri grele se trece mai ușor împreună prin situații dificile”. “La finele anului trecut de pe peronul gării Chișinău a plecat o garnitură de tren către București care marca reluarea cursei regulate de pasageri Chișinău-București-Chișinău. De această dată, garnitura de tren sosește la Chișinău de la București aducând cu ea prima tranșă din cele 5000 de tone de păcură care sunt echivalentul a 3,5 milioane de euro. Este căldura României acordată Republicii Moldova”, a declarat Ioniță.

Șeful Autorității Rezervelor Române de Stat, Georgian Pop a scos în evidență faptul că eșalonul care a sosit la Chișinău “este dovada asumării angajamentelor luate de statul român către autoritățile moldovene”. “Președintele Iohannis și premierul Nicolae Ciucă și-au luat angajamentul de a ajuta statul moldovean. Acest tren face parte din prima tranșă a pachetului energetic acordat de statul român”, a spus oficialul român.

În același timp, Georgian Pop a specificat că deja, în depozitele Petrom din Republica Moldova se află 130 de tone de motorină și 131 de tone de benzină care fac parte din același pachet energetic.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

2 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

2 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

2 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

2 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

2 zile ago