Select your Top Menu from wp menus

La Chișinău a început protestul contra schimbării sistemului electoral

În capitală a început protestul anunțat de mai multe ONG-uri și partide de opoziție, contra intenției guvernării de a schimba sistemul de vot actual în unul mixt. Mai multe media din capitală au relatat că în unele raioane au fost întâmpinate dificultăți cu transportul la Chișinău.

La  16 iunie este așteptat un raport al experților europeni din Comisia de la Veneția despre trecerea la sistemul electoral mixt, susținut de Partidul Democrat, Partidul Popular European, și de Socialiști. Până acum, acestea  au declarat că nu vor renunța la schimbare,  dar că ar putea amenda propunerea în anumite puncte „tehnice”, în concordanță cu opinia Comisiei de la Veneția.

Pe de altă parte, europarlamentarul Sigfried Mureșan, vicepreședintele Comisiei pentru buget din Parlamentul European, a avertizat într-un interviu cu Europa Liberă, că R.Moldova riscă să nu primească ajutorul macro-economic al UE de 100 de milioane de euro, dacă recomandările experților constituționali europenei nu sunt respectate „de la A la Z”.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/la-chisinau-a-inceput-protestul-contra-schimbarii-sistemului-electoral/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19