Select your Top Menu from wp menus

La Branesti va fi inaltat un monument in memoria lui Mihail Moraru

Inaugurarea monumentului ar putea sa aiba loc peste un an – la cea de-a 21-a aniversare de la inceputul actiunilor armate in razboiul de la Nistru. Acest lucru si-l doresc autorii initiativei – Asociatia locala a participantilor la razboiul pentru independenta si integritatea republicii si administratia comunei Ivancea.

Potrivit primarului de Ivancea, Oleg Gasper, ideea invesnicirii memoriei lui Mihail Moraru, originar din satul Branesti, comuna Ivancea, a fost lansata zilele trecute.  Propunerea a rasunat  in cadrul manifestatiei de comemorare a celor 2 decenii de la inceputul actiunilor militare, care s-au desfasurat pe 1 martie  in gimnaziul din satul Branesti, care  poarta numele lui Mihai Moraru. Consatenii eroului,  18 veterani ai razboiului  de la Nistru si 9 – ai celui din  Afganistan,  au  decis sa initieze colectarea mijloacelor banesti  in scopul inaltarii unui monument  al lui Mihail Moraru.

Primarul Oleg Gasper a sustinut initiativa si a declarat ca la una din  sedintele urmatoare ale Consiliul comunal Ivancea va fi examinata chestiunea privind sustinerea efectiva a edificarii monumentului, din partea admnisitratiei publice locale.

Mihail Moraru avea 38 de ani cand, pe data de  15 martie 1992, a cazut cu moarte de erou  pe platoul de lupta din Cosnita. La razboiul,  care a inceput cu 20 de ani in urma,  a plecat printre  primii , fiind  comisar al politiei din Hancesti. 

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/la-branesti-va-fi-inaltat-un-monument-in-memoria-lui-mihail-moraru/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19