Select your Top Menu from wp menus

La 5 august aflăm dacă mai cheltuim zeci de milioane de lei pentru un referendum

Vineri, 20 iulie 2012, Comisia Electorală Centrală a recepţionat listele de subscripţie de la Grupul de iniţiativă pentru desfăşurarea referendumului republican legislativ privind aderarea Republicii Moldova la tratatele de constituire a Comunităţii Economice Euroasiatice, de formare a teritoriului vamal unic şi de constituire a Uniunii Vamale.

Astfel, Comisia de recepţionare a listelor de subscripţie a constatat 7758 de liste de subscripţie, conţinînd 232 094 semnături ale susţinătorilor (confirmate în baza celor 37 formulare prezentate pentru fiecare unitate administrativ-teritorială de nivelul al doilea de către membrii grupului de iniţiativă).

Conform Codului electoral, în termen de 15 zile de la prezentarea listelor de subscripţie, CEC va verifica autenticitatea semnăturilor de pe listele care au fost prezentate, adoptînd o hotărîre în acest sens.

Ultimul referendum în republică a avut loc la 5 septembrie 2010.Atunci alegătorii s-au expus în problema alegerii directe a şefului statului.Referendumul din 5 septembrie 2010 a costat 32 milioane lei şi nu a fost validat din cauza prezenţei joase a alegătorilor.