Select your Top Menu from wp menus

LA 4 ANI DE LA INTENTARE, ÎN DOSARUL ”MOLOJEN” ÎNCĂ NU EXISTĂ O HOTĂRÂRE

Procurorul care gestionează dosarul fostului director al Întreprinderii de Stat ”Registru” susține că examinarea în instanţă a ajuns în ultima fază, dar că acum finalizarea este tărăgănată intenționat. Din luna mai și până acum aproape că nu au avut loc ședințe, acestea fiind amânate, invocându-se diferite motive. Vladimir Molojen este învinuit că a încheiat contracte de publicitate cu firma soției sale, prejudiciind statul cu peste 2 milioane de lei. În dosar figurează ca inculpați alte două persoane care au activat în cadrul Întreprinderii ”Registru”.

Cei trei inculpați în acest dosar, Vladimir Molojen, Anatolie Gumeniuc și Valeriu Goncearov, pledează nevinovat. Vladimir Molojen este învinuit de abuz de putere și neglijență în serviciu soldată cu urmări grave, Anatolie Gumeniuc – de neglijență în serviciu soldată cu urmări grave, iar Valeri Goncearov – de exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu, soldate cu urmări grave.

Potrivit informațiilor făcute publice de procurori încă la etapa deschiderii dosarului penal, Vladimir Molojen a devenit director la ”Registru” la 30 mai 2008, iar în august același an încheia deja un contract de închiriere a unui panou publicitar în Chișinău cu firma soției sale. Contractul cuprindea perioada 29 august 2008 – 1 iunie 2011. În total ”Registru” a plătit firmei ”Altent-Com” 128 mii de lei.

Acest dosar a fost pornit în luna aprilie 2010, apoi la el au fost conexate și altele deschise pe numele inculpaților. Urmărirea penală a durat mai mult de un an si jumătate. Cauza penală a ajuns în instanță la sfârșitul anului 2011.

articolul în întregime pe moldovacurata.md