Despre aceasta a declarat ambasadorul UE în Republica Moldova, Dirk Shuebel în cadrul lansării expozitiei „Asistenţa Uniunii Europene în beneficiul Republicii Moldova
Potrivit publicaţiei Kommersant, Shuebel a menţionat că declaraţiile lui Barosso referitor la necesitatea soluţionării conflictului transnistrean pentru aderarea la UE a Republicii Moldova, nu se referă şi la aceste acorduri.
Astfel se aşteaptă că Acrodrile de Asociere şi de Liber schimb să fie semnate pâna la sfârşitul anului viitor, iar pâna atunci e puţin probabil că conflictul transnistrean va fi rezolvat.
Totşu UE poate accepta transnistria ca parte în aceste acroduri, dacă ar exista o asemenea doleanţă, dar se pregăteşte varianta şi în care Republica Moldova le va semna şi fără participarea Tiraspolului.
În acest caz, a declarat ambasadorul UE agenţii economici din regiunea transnistreană vor trebui să achite taxe şi impozite la traversarea hotarului administrativ cu partea controlată de autorităţile constituţionale.
sursa: kommersant.md
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…