Select your Top Menu from wp menus

Klimenko SARE la gâtul lui Usatîi din CAUZA lui Shor şi MSPR Ravnopravie

Liderul MSPR Ravnopravie, Valeri Klimenko, ameninţă că îl va acţiona în judecată pe primarul de Bălţi, Renato Usatii. Asta, din cauza că Usatîi a declarat într-o emisiune TV că Ilan Shor a cheltuit 3 milioane de dolari în campania electorală pentru Primăria oraşului Orhei.

Valeri Klimenko a spus într-o conferinţă de presă la Infotag că vrea scuze şi dezminţiri publice de la Usatii şi că  în caz contrar se va adresa în instanţă. Klimenko consideră că Renato Usatii încearcă să discrediteze Mişcarea Ravonpravie şi că este invidios pe rezultatele lui Shor de la Orhei. Potrivit lui Klimenko, Ravnopravie a cheltuit în campania alegerilor locale din anul trecut, inclusiv la Orhei,  în total 6 milioane de lei.

Renato Usatii nu a comentat, deocamdată, aceste declaraţii.

Amintim că Ilan Shor s-a inclus în campania electorală pentru alegerile locale din iunie trecut ca reprezentant al MSPR Ravnopravie. În mai puţin de o lună, acesta a desfăşurat numeroase şi costisitoare acţiuni şi a luat cca 62 % din voturile alegătorilor. Mai mult, Shor a ajuns la cârma Orheiului împreună cu o echipă din 13 consilieri care au candidat, de asemenea, pe listele Ravnopravie şi care au reuşit să formeze o fractiune majoritară în Consiliul orăşenesc Orhei.

MSPR Ravnopravie este o formaţiune cu vechime pe scena politică din Moldova, pe listele electorale ale căreia, de regulă, sunt incluşi reprezentanţi ai minorităţilor naţionale. Cele mai impresionante rezultate din toate timpurile Ravnopravie le-a obţinut în alegerile locale-2015 din oraşul Orhei.

Liderul Ravnopravie, Valeri Klimenko, este reprezentant al Congresului Comunităţilor Ruse din R.Moldova în Consiliul Conaţionalilor  pe lângă Duma de Stat a Rusiei. În 2008, a cesta a fost acuzat de membrii Congresului Comunităților ruse că utilizează această denumire și conturile ei în scopuri personale, dar și că a delapidat mijloacele bănești ale organizației. Klimenko a negat aceste învinuiri.
În același an, Valeri Klimenko a fost obligat de judecată să-i achite fostului deținut politic, patriotului Andrei Ivanțoc 10 mii de lei pentru defăimare, după ce i-a acuzat  pe membrii ”grupului Ilașcu” că ar fi omorât copii și femei însărcinate în timpul războilui pentru Independenţa şi Integritatea republicii din 1992.


 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/klimenko-sare-la-gatul-lui-usatii-din-cauza-lui-shor-si-mspr-ravnopravie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19