Select your Top Menu from wp menus

Klimenco SARE la gâtul ambasadorului rus – lucrează contra Lumii Ruse

Şeful Comunităţilor ruse din „Moldova, Transnistriei şi Găgăuzia” , Valeri Klimenco acuză Ambasadorul Rusiei , Farit Muhametşin că desfăşoară o activitate dăunătoare „lumii ruse”. Klimenko aminteşte că anterior o scrisoare semnată de 20 de organizaţii ale ruşilor cu astfel de plângeri a fost expediată preşedintelui rus Vladimir Putin. Potrivit şefului Comunităţilor ruse Muhametşin în rezultatul unor intrigi a băgat zâzanie între liderii organizaţiilor ruseşti din Moldova.Klimenco şi-a exprimat speranţa că deputaţii ruşi vor pune capăt acestor fărădelegi. La 23 mai deputatul comunist din Duma de Stat, Kazbek Taisaiev, a declarat despre necesitatea creării unui grup care să verifice „în interesele cui lucrează Ambasada Rusiei în Republica Moldova”.
Anterior în presa de limbă rusă din Moldova au apărut informaţii că disensiunile dintre ambasadorul Muhametşin şi unii reprezentanţi ai ONG-urilor ruseşti au apărut din cauza că primul a descoperit delapidarea de către ultimele a banilor oferiţi de Moscova pentru diferite proiecte din Moldova.
Ultima repriză în războiul dintre Klimenco şi Muhametşin s-a desfăşurat zilele trecute când Ambasada Rusiei într-un comentariu îl apostrofa pentru declaraţiile privind trimiterea de combatanţi care să lupte de partea separatiştilor proruşi din Ucraina. În comentariu, declaraţiile lui Climenco erau calificate drept folosite în scop meschin şi instigatoare la ură interetnică.

Amintim că zilele trecute într-o înregistrare video unul din liderii separatiştilor proruşi din Sloviansc, afirma că de partea lor luptă şi oameni din Moldova. Iar anterior liderul comunităţilor ruse din Moldova, Valeri Klimenco ameninţa că va organiza trimiterea a 4 mii de oameni să lupte contra guverului de la Kiev.

sursa: National.MD


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/klimenco-sare-la-gatul-ambasadorului-rus-lucreaza-contra-lumii-ruse/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19