Select your Top Menu from wp menus

Klaus Iohannis a semnat: Daniel Ioniță este noul ambasador al României în Republica Moldova

Președintele României Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind acreditarea lui Daniel Ioniță în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova.

Pe 7 aprilie, președintele Klaus Iohannis a aprobat propunerile privind acreditarea a 19 ambasadori ai României, între care şi Daniel Ioniță.

Acesta a primit aviz favorabil din partea comisiilor de politică externă ale Parlamentului român tot în aprilie.

Daniel Ioniţă este diplomat de carieră. Şi-a început activitatea în MAE în iunie 1996, parcurgând succesiv toate treptele diplomatice, de la ataşat la ministru plenipotențiar.

Din decembrie 2006 până în septembrie 2010 a asigurat conducerea Direcţiei NATO. A răspuns de agenda politică a Summit-ului NATO de la Bucureşti şi a fost membru al delegaţiilor oficiale ale României la ultimele trei evenimente la vârf ale Alianţei (Bucureşti 2008, Strasbourg-Kehl 2009 şi Lisabona 2010), precum şi la Summit-ul OSCE de la Astana (decembrie 2010). A efectuat misiuni diplomatice la Bruxelles şi Stockholm, în această ultimă locaţie în funcţia de adjunct al Ambasadorului.

A fost decorat de doi Preşedinţi ai României cu: Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer în martie 2013; cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, în decembrie 2008; cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, în decembrie 2002. În luna mai 2014, Episcopia Europei de Nord a Bisericii Ortodoxe Române i-a conferit „Crucea Nordului”, care reprezintă cea mai înaltă distincţie pentru mireni.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/klaus-iohannis-a-semnat-daniel-ionita-este-noul-ambasador-al-romaniei-in-republica-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19