Select your Top Menu from wp menus

Justiţia îl lasă pe Ilan Shor acasă

Judecătoria Botanica a acceptat cererea procurorilor de a prelungi cu 30 de zile mandatul de arest pe numele primarului de Orhei, Ilan Shor. Acesta va rămâne în arest la domiciliul său din Chişinău, unde a fost transferat din izolatorul CNA în urma unei decizii a Curţii de Apel Chişinău. Avocaţii primarului spun că solicită eliberarea din arest al lui Shor şi că vor depune mâine un recurs contra hotărârii primei instanţe, iar săptămâna viitoare acesta ar putea fi examinat de Curtea de Apel.
Tradiţional, ca şi în zilele şedinţelor anterioare în dosarul lui Shor, în faţa instanţei au protestat câteva sute de persoane care scandau mesaje în susţinerea edilului de Orhei. Oamenii au fost transportaţi organizat la Chişinău, fiind îndemnaţi să participe la protest inclusiv prin intermediul unui dispozitiv sonor mobil care a circulat la Orhei în dimineaţa zilei de astăzi. În imaginile video transmise de la faţa locului de media din capuitală rândul protestatarilor au putut fi văzuţi şi angajaţi ai întreprinderilor municipale din Orhei.
Primarul de Orhei a fost arestat la sfârşitul lunii iunie, sub acuzaţia de escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, avocaţii săi respingând învinuirile ce i-au fost aduse. Pe 5 august, Curtea de Apel Chişinău a decis să îl transfere pe Shor în arest la domiciliu, inclusiv pe probleme de sănătate. Decizia, oricum, nu i-a mulţumit pe avocati care cer ca Ilan Shor trebuie să se afle în stare de libertate.
Amintim că la sfârşitul primăverii anului trecut, Ilan Shor a mai stat în arest la domiciliu, având calitatea de învinuit într-un alt dosar legat de sistemul bancar. La începutul lunii mai 2015, Shor a reuşit să iasă din acel arest preventiv, după ce a declarat că vrea să candideze la funcţia de primar al oraşului Orhei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/justitia-il-lasa-pe-ilan-shor-acasa/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19