Select your Top Menu from wp menus

Jumătate din partide au prezentat rapoartele financiare pentru 201

23 din cele 45 de partide politice înregistrate la Ministerul Justiției au prezentat rapoartele financiare pentru anul 2016. O parte dintre rapoarte au fost publicate pe pagina web a Comisiei Electorale Centrale, transmite IPN.

Conform rapoartelor disponibile pe pagina oficială a CEC, cel mai mare buget anul trecut l-a avut Partidul Democrat din Moldova, peste 53,8 milioane, dintre care mai mult de 7,4 milioane sunt bani alocați din Bugetul de Stat.

Formațiunea care a beneficiat de cea mai mare finanțare din partea bugetului de stat, peste 8,5 milioane, a fost Partidului Liberal Democrat din Moldova. Bugetul total al formațiunii a depășit 9,2 milioane de lei.

Încheie topul partidelor cu cel mai mare buget pentru 2016 Partidul Comuniștilor din Moldova, care a avut a beneficiat de 6.8 milioane lei, dintre care mai mult de 5,7 milioane de lei au fost bani alocați din Bugetul de Stat.

La polul opus se află partidele, veniturile cărora, dar și cheltuielile pe parcursul anului 2016 au fost egale cu zero: Partidului Regiunilor din Moldova, Partidul Politic Mișcarea Europeană și Partidul Politic Ruso-Slavean din Moldova.

Partidele care nu au prezentat rapoartele privind gestiunea lor financiară sau au prezentat date incomplete în raport, vor fi sancționate cu amendă de la 180 la 300 de unităţi convenţionale.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/jumatate-din-partide-au-prezentat-rapoartele-financiare-pentru-201/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19