Select your Top Menu from wp menus

Judecătorii vor putea rămâne fără imunitate

Judecătorii vor putea rămâne fără imunitate, iar pe numele lor va putea fi iniţiată urmărirea penală şi fără acordul Consiliului Superior al Magistraturii în cazul infracţiunilor de corupţie, potrivit unui proiect de lege aprobat astăzi în prima lectură de parlament. Proiectul a provocat criticile opoziţiei comuniste, care consideră că se intenţionează limitarea independenţei magistraţilor.

Documentul prevede şi introducerea funcţeii de administrator al instanţei de judecată, care se va ocupa cu problemele administrative, iar magistraţii urmează să fie ajutaţi de asistenţi. Proiectul prevede şi acordarea unei îndemnizaţii pentru judecători la pensionarea acestora, în funcţie de salariul pe care l-a primit şi numărul de ani în care a activat ca judecător.

Potrivit deputaţilor, această îndemnizaţie unică ar putea ajunge la 200 – 250 de mii de lei. Prin modificarea condiţiilor de retragere a imunităţii judecătorilor se doreşte asigurarea calităţii şi reducerea corupţiei în sistemul judiciar, a declarat ministrul justiţiei, Oleg Efrim.
sursa:arena.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/judecatorii-vor-putea-ramane-fara-imunitate/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19