Select your Top Menu from wp menus

Judecătoria Orhei a pus punct în litigiul ce viza postul de șef al Spitalului Raional Orhei

Zilele trecute Judecătoria Orhei a emis hotărârea în litigiul ce ținea de ocuparea funcției de director al Spitalului Raional Orhei. Instanța a acceptat cererea vice-directoarei Elena Palanciuc și l-a obligat pe președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu să emită o dispoziția privind numirea acesteia în funcția de directoare.
Amintim că procesul de judecată a început un an în urmă, asta după ce în toamna anului 2020 Elena Palanciuc a câștigat concursul pentru funcția de directora al Spitalului din Orhei, organizat de Ministerul Sănătății.
La adresările Elenei Palanciuc și a Ministerului Sănătății, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu a răspuns că rezultatul concursului a fost contestat de fostul deputat PLDM/PD Petru Știrbate, procedura de emitere a dispoziției privind numirea în funcție a Elenei Palanciuc fiind suspendată până la o soluționare a situației.
Procesul de judecată a durat peste un an, iar hotărârea instanței din Orhei poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău.
În proces președintele raionului a fost reprezentat de consilierul raional din partea Partidului Șor, avocatul Alexei Capbătut, iar Elena Palanciuc de fosta consilieră a fracțiunii Pentru Orhei, condusă de Ilan Șor în Consiliul Municipal Orhei, Tamara Plămădeală, care în trecut a fost și avocată a poporului.