Select your Top Menu from wp menus

Judecător din Căuşeni suspendat din funcţie pentu corupere pasivă

Consiliul Superior al Magistraturii a admis astăzi demersul Procurorului General, Corneliu Gurin privind suspendarea provizorie din funcţie a unui judecător de la Judecătoria Căuşeni, pe durata anchetei penale, pînă la rămînerea definitivă a hotărîrii pe caz.
Din demersul Procurorului General rezultă că, la 21 august curent, Pocuratura Anticorupţie a iniţiat o cauză penală pe faptul coruperii pasive, comise de către respectivul judecător.
Potrivit materialelor cauzei penale, magistratul, împreună cu un consultant al aceleiaşi instanţe, ar fi pretins şi primit ilegal de la o persoană tichete pentru alimentare cu 300 litri de motorină şi 100 litri de benzină, precum şi bani în sumă de 500 lei, pentru pronunţarea hotărîrilor de încetare a unor procese contravenţionale.
În rezultatul acţiunilor de urmărire penală s-a stabilit că judecătorul ar fi utilizat o parte din bunurile pretinse şi primite, şi tot el ar fi emis hotărîrile de încetare a proceselor contravenţionale.
Demersul Procurorului General este motivat de faptul că, activînd în continuare în funcţia de judecător, magistratul ar putea să împiedice la stabilirea adevărului în cadrul urmăririi penale şi ar putea influenţa negativ imaginea justiţiei, inducînd dubii privind gradul de integritate al sistemului judecătoresc.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/judecator-din-causeni-suspendat-din-functie-pentu-corupere-pasiva/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19