Select your Top Menu from wp menus

Japonia va rămâne, temporar, fără energie nucleară

Japonia rămâne fără energie nucleară începând de sâmbătă. Ultimul reactor în funcţiune va fi oprit pentru lucrări de întreţinere, transmite Agerpres.
Potrivit sursei citate,numai unul din cele 50 de reactoare din Japonia mai funcţionează în prezent – la centrala de la Tomari din Hokkaido , dar şi acesta trebuie oprit pentru lucrări de întreţinere de rutină, care vor dura peste 70 de zile. La capătul acestora, operatorul Hokkaido Electric Power Co. speră să repornească reactorul, soluţie probabilă, dar nu sigură: niciunul din reactoarele oprite pentru control după dezastrul de la centrala Fikushima – cu patru reactoare din cele şase afectate de seismul şi valul tsunami din 11 martie 2011 – nu a fost repus în funcţiune.

Companiile regionale de electricitate fac presiuni asupra autorităţilor pentru a forţa repunerea în funcţiune a reactoarelor, argumentând că există riscul penuriei de curent electric în perioadele toride de vară.

Angel Gurria, șeful OECD, a recomandat Japoniei să relanseze exploatarea reactoarelor nucleare a căror securitate se confirmă, evocând riscurile economice ale unei cantităţi insuficiente de curent.

Guvernul premierului Yoshihiko Noda afirmă că două reactoare de la centrala Oi răspund exigenţelor de securitate şi pot fi repuse în funcţiune, dar opoziţia publică faţă de energia nucleară s-a intensificat, iar autorităţile regionale sunt reticente.

Înainte de accident, Japonia avea o capacitate de producţie nucleară care acoperea 25-30% din nevoia de electricitate a ţării.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/japonia-va-ramane-temporar-fara-energie-nucleara/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19