Select your Top Menu from wp menus

Japonia: 400.000 de persoane au primit ordin de evacuare

Aproximativ 400.000 de persoane au primit ordin sau recomandare de evacuare sâmbătă în sud-vestul Japoniei, unde 29 de persoane au murit sau au fost date dispărute din cauza ploilor torenţiale care s-au abătut asupra regiunii în ultimele trei zile, potrivit ultimului bilanţ oficial, citat de AFP.

Agenţia de meteorologie din Japonia a avertizat împotriva producerii unor noi alunecări de teren şi inundaţii în Kyushu, insulă din sudul arhipelagului, unde sâmbătă s-au înregistrat până la 11 centimetri de precipitaţii într-o oră.

Autorităţile au ordonat evacuarea a 260.000 de persoane, care au fost adăpostite în şcoli şi alte locuri publice, în nordul Kyushu unde râurile au ieşit din matcă, a anunţat presa locală.

Aproximativ 140.000 de locuitori au fost invitaţi să îşi părăsească locuinţele – o recomandare care nu este încă un ordin – potrivit unor surse oficiale contactate de AFP în patru prefecturi din insulă.

Imaginile televizate arată torente de apă plină de noroi care iau cu ele rămăşiţele caselor inundate în urma a ceea ce autorităţile au calificat drept precipitaţii sezoniere „fără precedent”, apele unui râu atingând acoperişul unui restaurant înainte de a se retrage.
sursa: antena3.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/japonia-400-000-de-persoane-au-primit-ordin-de-evacuare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19