Select your Top Menu from wp menus

Japonezii, preocupaţi de sănătatea moldovenilor

Republica Modlova şi Japonia sunt la un pas de a iniţia negocieri pentru atragerea finanţării din partea Agenţiei de cooperare internaţională japoneză (JICA) a unui proiect de investiţii în domeniul sănătăţii.
Proiectul numit „Modernizarea reţelei de spitale din Chişinău” a fost inițiat în urma vizitei unui grup de japonezi în țara noastră, care a avut loc în perioada 29 februarie – 2 martie. În urma discuțiilor purtate cu conducerea Ministerului Sănătăţii, s-a decis implementarea proiectului, care prevede achiziţionarea şi instalarea echipamentului medical necesar, în valoare de circa 49,3 milioane euro.

Perioada de creditare a împrumutului acordat de JICA este de 30-40 de ani, iar cea de grație de 10 ani. Dobânda împrumutului este de 0,10 – 1,4 la sută.

Acest proiect va fi pus în aplicare din primăvara anului viitor.  Echipamentul cu care vor fi dotate spitalele din Chişinău va fi de origine japoneză.

sursa: trm.mdWarning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/japonezii-preocupati-de-sanatatea-moldovenilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19