Select your Top Menu from wp menus

Iurie Ciocan renunță la mandatul de membru al CEC

Iurie Ciocan renunță la mandatul de membru al Comisiei Electorale Centrale. Cererea a fost depusă joi, 27 iunie, la Parlament. Acum două zile, Iurie Ciocan a reziliat și contractul de activitate la Centrul de Implementare a Reformelor, pe care l-a condus din 2017.

Contactat de IPN, Iurie Ciocan a spus că renunță la mandatul de membru al CEC întrucât nu este de acord cu „modificările în legislația actuală”.

Majoritatea parlamentară a adoptat, la 18 iunie, în lectură finală amendamente care simplifică procedura de demitere a membrilor CEC. Aceștia vor putea fi demiși de către autoritățile care i-au numit în funcție, fără să mai fie nevoie ca demisia să fie confirmată de instanțele de judecată.

La începutul săptămânii, premierul Maia Sandu l-a acuzat pe Iurie Ciocan că ridică nejustificat un salariu de 70 de mii de lei lunar în calitate de director al Centrului de Implementare a Reformelor, instituție publică fondată de Guvern.

Iurie Ciocan a activat în Comisia Electorală Centrală din anul 2003. A deținut funcția de președinte al Comisiei (2011–2016) și secretar al acesteia (2005–2011).


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/iurie-ciocan-renunta-la-mandatul-de-membru-al-cec/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19