Select your Top Menu from wp menus

Iurie Chirinciuc a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare

Fostul ministru al transporturilor și infrastructurii drumurilor, Iurie Chirinciuc, învinuit de trafic de influență şi abuz de serviciu, a fost recunoscut vinovat și condamnat la închisoare pentru un termen de 1 an și 4 luni în penitenciar de tip semi-închis, acesta a primit o amendă de 700 de unități convenționale și a fost privat de dreptul de a ocupa funcții publice pentru un termen de 5 ani. Decizia a fost luată de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, transmite IPN. Executarea sentinței a fost suspendată pentru perioada de 1 an.

Iurie Chirinciuc nu s-a prezentat la pronunțarea sentinței.

Iurie Chirinciuc s-a aflat până astăzi, 9 august, sub control judiciar, decizie luată de magistrați pe 14 iulie. La sfârșitul lunii iunie, Procuratura Anticorupție a anunțat că a finalizat urmărirea penală și a trimis în judecată cauza penală de învinuire a ex-ministrului transporturilor și infrastructurii drumurilor Iurie Chirinciuc, acuzat de trafic de influență și abuz de serviciu.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, ex-ministrul transporturilor, împreună cu șefii a două companii de construcții, ar fi organizat o schemă cu scopul dobândirii ilicite de mijloace financiare. Aceștia ar fi făcut presiuni asupra unei companii câștigătoare a licitațiilor finanțate de Banca Europeană de Investiții cu scopul de a o constrânge să cedeze o parte din volumul de lucru unor agenți economici afiliați.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/iurie-chirinciuc-a-fost-condamnat-la-1-an-si-4-luni-de-inchisoare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19