Select your Top Menu from wp menus

Israelul va primi o mie de constructori moldoveni. Vezi care sunt condiţiile de acceptare

Ministerul Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei a anunțat că 1000 de moldoveni vor putea munci legal în construcții în Israel, ca urmare a unei înțelegeri între guvernele celor două țări. Doritorii se pot anunța deja la agențiile teritoriale ale forței de muncă, urmând să fie apoi testați.
Lista muncitorilor calificaţi va fi expediată ulterior Guvernului din Israel, care va selecta aleator 1000 de candidaţi. Primul grup de angajaţi va pleca în Israel în luna iulie.
Costurile de participare în program pe care le vor suporta candidaţii sunt pentru examinarea medicală, cazier juridic şi costul biletului de avion spre şi din Israel.
Salariul brut va fi de 1500 de dolari pentru 221 de ore de muncă, din acesta se vor reduce taxele şi impozitele aferente.
Potrivit unui comunicat ministrul în exerciţiu , Valentina Buliga a atenționat cetățenii Republicii Moldova, care doresc să muncească pe teritoriul Israelului de existența unor riscuri,printre care
condițiile climaterice diferite de cele cu care s-au obișnuit şi lucrul la înălțime și la temperaturi ale aerului foarte înalte (pe timp de vară).

Sunt solicitaţi specialişti în următoarele domenii:

• cofraj de construcţie industrializată, cofraj din lemn
• armatuier, îndoirea fierului, sudarea oțelului
• plăcător cu plăci, acoperirea podelilor și pereților cu faianță
• lucrări de tencuit.
Pentru primele trei profiluri cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie.

Candidaţii trebuie să corespundă următoarelor cerinţe:

• să fie cetăţeni ai Republicii Moldova;
• să nu fi lucrat anterior în Israel;
• să nu aibă rude de gradul întîi care lucrează în Israel (cu excepţia fraţilor);
• să nu aibă antecedente penale;
• să corespundă medical şi fizic pentru muncă intensivă în aer liber, în condiţiile climaterice din Israel, pentru executarea diferitor lucrări în domeniul construcţiilor, inclusiv lucru la înălţime.
• Vor fi exceptați din lista doritorilor persoanele care suferă de: tuberculoza, hepatita, sifilis, gonoree, sau afectați de virusul HIV/SIDA.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/israelul-va-primi-o-mie-de-constructori-moldoveni-vezi-care-sunt-conditiile-de-acceptare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19