Select your Top Menu from wp menus

Ion Sturza: „Cum arata doar o zi a stabilizarii la Chisinau”

Zilele acestea am mai multe discutii publice pe plan international. Si desi tematicile sunt departe de Moldova, intrebarea frecventa este ce se mai aude de stabilizarea Moldovei? A scris pe pagina sa de facebook Ion Sturza, fost prim-mministru.

Deci, cum, arata doar o zi(!) a stabilizarii la Chisinau?

1) in sfarsit moldovenii au aflat cat ii costa jaful secolului – 25 de miliarde de lei. Platiti din bugetul lor in 25 de ani. Cate un mezelic pe an, un miliard. Ce simbolic, cate un miliard pe an, sa nu uitam nici noi , nici urmasii de acest jaf umilitor in vecii vecilor. Amin.

 

2) CEC (ce nume dubios) invalideaza 400 000 x 3 de semnaturi ale moldovenilor. Nu ca nu ar fi greseli in proces… Dar cum o fac? Sfidator, obraznic. Cecaneste, de parca cecanitul ar fi vesnic…Ne scuipa, noi ne stergem… un mizilic , 400 000 x 3 de moldoveni.

 

3) Moldovenii isi aduc contributia la lupta cu terorismul. Se promoveaza o lege Big Brothers. Nici ca ar fi un moment mai prielnic.
Dupa ce doamna Buliga &Co si-au spalat pelincutele pe la Bruxelles in timpul atentatelor, e timpul sa punem botnita pe moldoveni, pardon internet. Prea multa „porno” pe pagina guvernului. In treacat, vom stoca toate datele trecute prin telecomuri, ca la o adica sa le extragem pentru a da o bleanda cuiva. Audieri publice, interes public?!

 

4) CC ne face un cadou noua, amatorilor de horoscop. O salata de fructe, din mere (lituaniene) si piere (moldovenesti). Ca sa fie mai convingator, in aula Academiei de stiinte. E un pic de manipulare? Dar ce conteaza? A trecut de atatea ori!

 

5)Vin rusii (Karasin)… Parlamentul scoate prosopul, sarea si colacul. O declaratie de neutralitate pe vecie. Cea care nu a trecut din prima. Cica, s-a opus Mihai Gimpu. S-a lucrat un pic si nu mai suntem unionisti. Teoria suptului… de la doua vaci. Si la ai nostri, si la ai vostri (tr. din rusa: И нашим, и вашим). Si Bucurestiului, si Moscovei.

 

6) Guvernul reactioneaza… creeaza un comitet. Comitet, care va urmari toate evenimentele de importanta nationala, gen jaful secolului, spalarea de miliarde de dolari, colapsul bancilor, coruptia si oligarhia absolutista. Va urmari… Alo, BNM, CNA, Procuratura, dar voi ce veti face, tot veti „urmari”?

 

7) Ca sa nu se incalce traditia, in miez de noapte se numesc in functii importante persoane, delicat spus, contestate de societate. Singurul merit al acestora e fidelitatea absoluta oligarhiei absolute.

 

8) Intre timp, copiii „proletarilor” din noua „adunatura”, pardon, majoritate isi etaleaza pe internet luxul exorbitant. Fapta a fost facuta, onorariul a fost primit (tr. din rusa: Дело сделано, гонорар получен!). Si ca aceasta zi de rutina a „stabilizarii” la Chisinau sa se termine pe o nota majora, Parlamentul isi aloca 9 milioane de lei pentru gratii. Foarte bine! Va costa moldovenii mai putin in viitor. Doar o lacata din exterior…

 

Da, stabilizarea trebuie achitata. Tot in aceasta zi Parlamentul Romaniei a revotat imprumutul de 150 milioane. Tot timpul m-am mirat: de ce 150?! De ce nu un miliard? Cifra magica la Chisinau. Si un mizilic pentru Bucuresti…

 

P.S. Sa nu creada ca eu anume asa voi spune lucrurilor pe plan extern. Nu, vor fi numai mesaje de incurajare. Acest mesaj este de uz intern. Pentru amatorii de… stiti de ce…

 

P. S.2 Cele enumerate nu sunt glume de 1 aprilie. S-au intamplat ieri.

sursa: inprofunzime.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ion-sturza-cum-arata-doar-o-zi-a-stabilizarii-la-chisinau/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19