Select your Top Menu from wp menus

Iohannis: România va proteja „fără doar şi poate” integritatea teritorială a Republicii Moldova şi interesele sale economice

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a declarat vineri la Chişinău că România va proteja „fără doar şi poate” integritatea teritorială a Republicii Moldova şi interesele sale economice. El speră că moldovenii vor alege parcursul european la alegerile parlamentare de duminică.
„Pe 30 noiembrie, cetăţenii Republicii Moldova au şansa să aleagă un viitor european pentru ţara lor, o schimbare în bine, care se va resimţi în viaţa de zi cu zi a fiecăruia. Orice soluţie aleasă pe 30 noiembrie trebuie să fie agreată de o majoritate a cetăţenilor Republicii Moldova. Este de datoria tuturor liderilor politici angrenaţi în această campanie electorală să nu creeze ciocniri de interese între diferitele comunităţi din interiorul statului şi să se concentreze pe prezentarea unor proiecte care să răspundă nevoilor cetăţenilor Republicii Moldova.
„În calitate de preşedinte ales al României, vă promit că România va proteja fără doar şi poate integritatea teritorială şi interesele economice ale Republicii Moldova”, mai afirmă Klaus Iohannis.
Preşedintele ales declară că „nu există o altă ţară decât Republica Moldova care este atât de importantă, pentru România, pentru relaţiile externe ale României”.

sursa: rfi.ro