Select your Top Menu from wp menus

Investigaţie RISE Moldova: Afacerea lui Șor și Melnic din Kârgâzstan, vândută în Rusia

La începutul acestui an, Ilan Șor a cedat magazinele duty-free din Kârgâzstan unei firme din Federația Rusă deținută de afaceriști originari din Chișinău. În afacerea inițiată acum câțiva ani, potrivit unei investigații ale reporterilor RISE Moldova, Șor s-a asociat cu un fost șef al Serviciului Vamal din Republica Moldova și cu fiica unui fost deputat kârgâz.
În vârstă de 42 de ani, Viorel Melnic nu a condus doar Vama din Moldova, dar are și o vastă experiență în afaceri. El mai este membru al Consiliului de administrație a Klassika Asigurări, firmă deținută de Dufremol SRL, prin intermediul Avantage SRL, și administrează reprezentanța oficială în Republica Moldova a întreprinderii ruse de stat “РОСТЭК” („Rostek”), care aparține Serviciului Vamal al Federației Ruse.Numele lui Viorel Melnic apare și în raportul companiei internaționale de audit Kroll, drept posibil complice la „Jaful secolului”, în calitate de acționar și președinte al consiliului de administrație al Unibank. El a declarat, însă, pentru RISE Moldova, că a ieșit din bordul instituției financiare „înainte de scandalul Kroll”. 

RISE Moldova a intrat în posesia contractului de vânzare-cumpărare a Dufremol kg cu firma rusească Absolyut (98%) şi cetăţeanul ucrainean Victor Iakovlev (2%). Jurnaliștii RISE Moldova au descoperit că, în decembrie 2016 și ianuarie 2017, ambele companii, Dufremol kg și Duty free mall kg, au trecut în proprietatea companiei moscovite Absolyut SRL și a cetățeanului ucrainean Victor Iakovlev.
Absolyut SRL din Moscova a fost fondată în 2016, cu jumătate de an înainte de a prelua afacerea duty-free de la Viorel Melnic și familia Șor. Fondator unic al companiei este cetățeanul rus Alexandr Baleakin, originar din Chișinău.

mai multe pe RISE.MD 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/investigatie-rise-moldova-afacerea-lui-sor-si-melnic-din-kargazstan-vanduta-in-rusia/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19