Select your Top Menu from wp menus

Invenție care da speranță persoanelor paralizate: robot controlat cu mintea

Oamenii de știință elvețieni au făcut invenția care ar putea îmbunătăți considerabil viața persoanelor paralizate. Robotul controlat prin puterea gândului a fost testat de o echipă a Institutului Tehnologic din Laussane, Elveția.

Potrivit AP, testul a avut loc pe Mark-Andre Duc, un bărbat care suferă de paralizie la picioare și degete, în urma unei căzături puternice. Prin aplicarea unei bonete pe cap, bolnavul poate comunica cu un laptop, care decodează semnalele electrice ale gândurilor transmise de creier. Duc și imaginat că își ridică degetele paralizate, semnalul fiind transmis unui robot de 30 de centimetri care a executat comenzile, scrie b1.ro.

Momentan, dispozitivul este în stadiu de teste, fiind o îmbunătățire a unui proiect anterior, prin care pacienții puteau controla un scaun cu rotile prin gânduri. Dacă robotul va fi finalizat, va permite accesul persoanelor paralizate în locuri în care un scaun cu rotile i-ar putea împiedica să ajungă.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/inventie-care-da-speranta-persoanelor-paralizate-robot-controlat-cu-mintea/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19