Select your Top Menu from wp menus

Inundaţii la Atena în urma unor ploi torenţiale

Ploi torenţiale au provocat inundaţii la Atena vineri dimineaţa, principalele axe rutiere din capitala greacă devenind adevărate torente, unele staţii de metrou fiind închise, iar alimentarea cu energie electrică fiind perturbată.
O furtună violentă a avariat sediul Parlamentului, un vitraliu fiind spart în timp ce o angajată încerca să şteargă apa acumulată, la începutul unei şedinţe plenare. Femeia a scăpat fără să fie accidentată.

Potrivit unui ofiţer pompier, Vassilis Papageorgiou, serviciile de urgenţă au primit vineri dimineaţa peste 700 de apeluri din partea unor automobilişti blocaţi sau unor locuitori afectaţi de inundaţii. De asemenea, a fost necesar ca apa să fie pompată din subsolul mai multor spitale.

Alimentarea cu energie electrică a fost, de asemenea, perturbată în toată zona, din cauza prăbuşirii unor arbori sau inundării unor instalaţii, iar traficul metroului a fost perturbat.

În faţa sediului Parlamentului, în centrul oraşului, apa ajungea până la glezne, în timp ce pe litoral, zona cea mai afectată, capacele de la gurile de canal au sărit sub presiunea apei.

Potrivit serviciului meteorologic, care a lansat un avertisment cu privire la violenţa acestor intemperii, vremea urmează să revină la normal vineri.

sursa: mediafax.ro