Select your Top Menu from wp menus

Inundatii grave in centrul Europei: Morti, disparuti si sute de persoane evacuate in Cehia, Germania si Austria VIDEO

4 persoane si-au pierdut viata, cel putin 8 au fost ranite si sute de oameni au fost evacuati in urma inundatiilor puternice si a alunecarilor de teren provocate de ploi diluviene in cateva tari din centrul Europei. Cele mai afectate tari sunt Austria, Germania si Cehia, care au trimis unitati de armata pentru a contribui la operatiuni de salvare, in urma unor precipitatiilor-record cazute in unele regiuni. Dunarea a iesit din matca in Bavaria, iar zeci de orase au fost plasate sub alerta de inundatii intr-o zona vasta din Europa Centrala, potrivit Mediafax. Traficul feroviar intre Austria si Germania este intrerupt.

Sute de drumuri si cai ferate au fost blocate in Germania, Austria si Cehia, iar starea de urgenta a fost decretata duminica seara in aproape toate regiunile din Boemia, partea de vest a Cehiei, dar si in Germania. Opt statii de metrou au fost inchise duminica dupa-amiaza, iar un spital a fost evacuat in Cehia. „Vom face totul pentru a proteja viata si sanatatea oamenilor”, a dat asigurari premierul ceh duminica seara, in urma unei reuniuni extraordinare. Guvernul ceh a deblocat  12 milioane de euro fonduri de urgenta pentru a face fata intemperiilor.

  • Cehia – 3 morti si patru disparuti pana duminica seara

In Cehia, bilantul inundatiilor era, duminica seara, de 3 morti si 4 persoane disparute. Un barbat si o femeie au murit duminica in urma prabusirii cabanei lor, provocate de o inundatie, la Trebenice, la aproximativ 30 de kilometri sud de Praga, a anuntat politia. Cadavrul unui barbat in varsta de aproximativ 55 de ani a fost gasit duminica seara la Trutnov, la aproximativ 150 de kilometri nord-est de Praga, in raul Upa, care s-a revarsat, potrivit unei purtatoare de cuvant a politiei, Iva Kormosova.

Doi barbati care faceau rafting pe raul Berounka au fost dati disparuti de sambata, in apropiere de Hlasna Treban, la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de Praga, iar alte doua persoane erau de negasit in regiunile Pilsen (vest) si Hradec Kralove (centru).

In Boemia, unde starea de alerta era in vigoare in aproximativ 50 de localitati, aproximativ 1.800 de persoane au fost evacuate din satul Stechovice.

Cel putin 23 de cai ferate si aproximativ 100 de drumuri au fost blocate duminica, potrivit autoritatilor locale.

In Boemia de Sud, situatia era dificila in orasul Bechyne, unde raul Luznice s-a revarsat. In Boemia de Nord, revarsarea Elbei ameninta orasele Usti-nad-Labem si Decin, si oraselul Hrensko, in apropiere de frontiera cu Germania.

La Praga, Spitalul Na Frantisku a fost evacuat. Podul Carol, unul dintre cele mai cunoscute monumente din capitala ceha a fost inchis. Elevii din invatamantul primar si secundar din Praga au fost indemnati sa stea acasa pentru luni.

Din cauza cresterii nivelului apelor, incepusera sa fie evacuate animalele de la gradina zoologica din Praga.

  • Austria – un mort si doi disparuti

In Austria, o persoana si-a pierdut viata, iar doua au fost date disparute in urma unor alunecari de teren, alte peste 300 de persoane fiind evacuate, potrivit autoritatilor.

Starea de alerta a fost decretata in cea mai mare parte a provinciilor occidentale din Vorarlberg, Tirol si Salzburg, dar si din provincia Austria Superioara, in nord. La Sankt Johann in Pongau, langa Salzburg, o persoana care participa la operatiuni de curatare a murit, duminica, intr-o alunecare de teren, a anuntat politia. La Taxenbach, tot langa Salzburg, doua persoane au fost date disparute.

Cel putin 240 de locuitori din provincia Salzburg si 80 delocuitori din Tirolul vecin au fost evacuate de la domicilii, amenintate de ape.

Traficul feroviar a fost intrerupt in numeroase zone in provinciile Salzburg si Tirol. O parte a autostrazii spre Elvetia a fost inchisa, dar si numeroase drumuri nationale, in diferite zone in Austria.

La Linz, in nord, Dunarea ameninta sa se reverse, iar pompierii au inchis circulatia rutiera in maimulte cartiere din oras.

Sute de pompieri, serviciile de urgenta si armata au fost mobilizate.

  • Germania – doi disparuti, ploi torentiale si stare de urgenta in cateva regiuni

In Germania, ploi torentiale au fost inregistrate la Bade-Wurtemberg (sud-vest), Bavaria (sud), Saxonia si Turingia (est), provocand revarsarea a numeroase cursuri de apa. Doua persoane au fost date disparute la Reutlingen (sud-vest).

Cancelarul Angela Merkel a asigurat populatia de „sustinerea Guvernului federal”. Armata a anuntat ca trupe erau in curs de mobilizare in anumite zone.

In Saxonia, starea de urgenta a fost declarata de catre autoritatile locale in regiunea Chemnitz si Leipzig (est). In Bavaria, Dunarea a inundat partial orasul Passau, la frontiera cu Austria.

Niciun tren nu a circulat duminica pe ruta Munchen (sud-estul Germaniei)-Salzburg (vestul Austriei). In vest, traficul fluvial pe Rin a fost suspendat in mai multe locuri, potrivit Centrului de urgenta Mainz.

  • Elvetia

Si in Elvetia, autoritatile sunt in alerta inca de sambata, din cauza cresterii nivelului apelor, in special in zona Rinului. Situatia era stabilizata duminica seara, insa exista riscul unor alunecari de teren in zilele urmatoare, potrivit autoritatilor federale.

 

sursa: hotnews.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/inundatii-grave-in-centrul-europei-morti-disparuti-si-sute-de-persoane-evacuate-in-cehia-germania-si-austria-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19