Select your Top Menu from wp menus

Inundaţii după nămeţi. Supraîncărcarea bazinelor acvatice din raionul Orhei, periculoasă FOTO

După ninsorile abundente de adineaori, vremea dă semne de încălzire rapidă. Duminică, apa a curs gârlă din nămetii de zeci de centimetri, crescuți și din zăpada care a căzut continuu cu o zi mai înainte. Asta în condiţiile în care, încă la începutul săptămânii, la şedinţa Comisiei situaţii excepționale Orhei, s-a atras atenţia că supraîncărcarea unor bazine acvatice poate provoca inundaţii.

Viorel Patraș, seful adjunct al DSE Orhei a menţionat, între primele, iazul orăşenesc, unde din cauza neasigurării spaţiului pentru acumularea apei din precipitaţii, apa deja se scurgea prin evacuatorul de avariere, şi chiar trecând deasupra construcţiei hidrotehnice. Supraîncărcarea iazului face imposibilă reglarea debitului pe canalul de evacuare a pârâului Ivanos, ceea ce ar putea pune în pericol, mai cu seamă, casele de pe strada Dimo.

Potrivit datelor DSE Orhei, și bazinele acvatice din  câteva localităţi săteşti comportă riscuri de inundaţii. Mai ales că semnale alarmante au parvenit încă înainte de recentele căderi de zăpadă. La mijlocul lunii martie, salvatorii au fost chemaţi în ajutor la Tabăra, unde ridicarea nivelului apei în iaz a condus la ridicarea nivelului apei freatice şi inundarea beciului unei gospodarii. O situaţie asemănătoare s-a creat şi la Hajdieni, probleme pot apărea şi la Brăneşti, dar şi la Vatici, din cauza pârâurilor care s-ar putea revărsa, a notat Viorel Patraș.

  • inundati beci iaz lac tabora pompa salvatori (6)
  • inundati beci iaz lac tabora pompa salvatori (5)
  • inundati beci iaz lac tabora pompa salvatori (2)
  • inundati beci iaz lac tabora pompa salvatori (4)
  • inundati beci iaz lac tabora pompa salvatori (1)
  • inundati beci iaz lac tabora pompa salvatori (7)

foto DSE Orhei


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/inundatii-dupa-nameti-supraincarcarea-bazinelor-acvatice-din-raionul-orhei-periculoasa-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19