Select your Top Menu from wp menus

Întreprindere de stat, privatizată fraudulos

 O grupare formată din factori de decizie a unei întreprinderi de stat care a activat în domeniul prestării serviciilor de transport din municipiul Chişinău, a fost reținută de ofițerii Anticorupție pentru că ar fi privatizat fraudulos instituția.

Potrivit CCCEC, pe parcursul anilor 1991-2011, aceştia au utilizat diferite scheme frauduloase prin care au deposedat de cota-parte angajaţii şi pensionarii care au activat pe parcursul a 40 de ani la întreprinderea respectivă, precum şi au prejudiciat în proporţii deosebit de mari bugetul de stat şi bugetul primăriei municipiului Chişinău.

Astfel, un prejudiciu de peste 23 de milioane de lei a fost adus angajaţilor şi pensionarilor care urmau să obţină cota-parte în capitalul întreprinderii, 150 de mii de lei – prejudiciu adus bugetului de stat.

Deposedarea angajaţilor şi pensionarilor întreprinderii de cota-parte care urma să le revină a fost posibilă inclusiv datorită ilegalităţilor comise de către registratorul de stat, care, în repetate rânduri, a încălcat flagrant prevederile normelor legale, operând pe parcursul anilor 2001, 2005, 2007, 2010 mai multe modificări în actele de constituire a întreprinderii, care au favorizat schema de prejudiciere a angajaţilor acesteia.

CCCEC investighează acest caz în vederea recuperării prejudiciului cauzat şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/intreprindere-de-stat-privatizata-fraudulos/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19