Select your Top Menu from wp menus

Intrebari de un jurnalist BBC: „De ce Filat si Plahotniuc inca mai sunt la conducerea acestei tari?” VIDEO

De ce Vlad Filat si Vlad Plahotniuc inca mai sunt la conducerea acestei tari? Este intrebarea pe care i-a pus-o un jurnalist de la BBC premierului Iurie Leanca, referindu-se la acuzatiile legate de coruptie vizavi de cei doi. Leanca n-a putut sa spuna decat ca nu exista probe ca cei doi ar fi corupti.

Stephen SACKUR, JURNALIST BBC: ”Dvs nu sunteţi în măsură să rezolvaţi problema endemică şi sistematică a corupţiei din ţara dvs.”

Iurie LEANCA, PRIM-MINISTRU: ”Nu este adevărat. Da, noi am fost destul de lenţi. Ca să vă dau un exemplu, în ultima lună, am închis, pentru prima dată în istorie, doi judecători, ceea ce este extrem de dificil.”

Jurnalistul BBC i-a reprosat, insa, premierului ca doi judecatori si cativa politisti care fac puscarie nu este suficient. La inchisoare ar trebui sa stea politicienii corupti, afirma jurnalistul.

Stephen SACKUR, JURNALIST BBC: ”Dl Filat, ex-prim-ministru, şi dl Plahotniuc încă mai au funcţii-cheie. Dl Filat este încă liderul partidului din care faceţi parte. Dl Plahotniuc este liderul PD, un membru-cheie al coaliţiei de la guvernare. Aceşti oameni, care sunt suspiciuni, sunt încă în vârful conducerii.”

Iurie LEANCA, PRIM-MINISTRU: ”Din nou, dacă vă uitaţi la ce s-a întâmplat în ultima lună, este expresia faptului că înţelegem că toţi cei din eşaloanele de vârf ale puterii, dar şi cei de jos, înţeleg că nu mai putem suporta această situaţie.”

Stephen SACKUR, JURNALIST BBC: ”De ce este dl Plahotniuc încă un membru-cheie din coaliţia dvs de guvernare? De ce i s-a oferit partidului său autoritatea să numească Procurorul General?”

Iurie LEANCA, PRIM-MINISTRU: ”El este un membru important al PD, care este un membru al coaliţiei.”

Stephen SACKUR, JURNALIST BBC: ”Dvs cunoaşteţi acuzaţiile?”

Iurie LEANCA, PRIM-MINISTRU: ”Din nou, nimeni nu a demonstrat nimic şi noi ştim că există principiul prezumţiei nevinovăţiei. Trebuie să demonstrezi că cineva e vinovat. Până n-ai demonstrat, nu este vinovat.”

Stephen SACKUR, JURNALIST BBC: ”Dvs sunteţi cel care v-aţi angajat să schimbaţi complet mentalitatea ţării, acum păreţi un om din vechiul regim.”

Vlad Filat, prim-ministru pana anul trecut, a fost demis din aceasta functie de Parlament pentru suspiciuni de coruptie, iar Curtea Constitutionala a declarat ca acesta nu mai poate ocupa functia de premier. Controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc a fost la un moment dat supravegheat de Interpol pentru ca ar fi avut legaturi cu o organizatie criminala.

sursa: inprofunzime.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/intrebari-de-un-jurnalist-bbc-de-ce-filat-si-plahotniuc-inca-mai-sunt-la-conducerea-acestei-tari-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19