Select your Top Menu from wp menus

Întrebarea la care nici Aristotel nu a găsit răspunsul

Cercetătorii sunt dispuşi să plătească pe cel care va desluşi misterul: de ce apa fierbinte îngheaţă mai repede decât apa rece?

Societatea Regală de Chimie oferă suma de 1.000 de lire sterline pentru persoana care va găsi o explicaţie pentru acest fenomen, scrie Dailymail.

Problema nu a putut fi rezolvată nici de Aristotel, Francis Bacon sau Rene Descartes.

Studentul din Tanzania, Erasto Mpemba a lansat întrebarea mai multor profesori, însă nu a ştiut nimeni să-i răspundă.

Mpemba a studiat problema timp de cinci ani şi l-a întrebat pe profesorul Denis Osborne, de la Universitatea Dar es Salaam: dacă iei două recipiente cu un volum egal şi una are 35 de grade, iar cealaltă 100 de grade, cea mai fierbinte va îngheţa prima. De ce?

Profesorul nu a fost capabil să răspundă, iar problema a rămas cunoscută sub numele de efectul Mpemba.

Brian Emsley, reprezentant media de la Societatea Regală de Chimie, a scris în The Guardian că cel care  obţine premiul de 1000 de lire sterline trebuie să aibă o gândire creativă şi să fie convingător.

Cei care vor să dea un răspuns trebuie să o facă până pe 30 iulie 2012. Detalii aici.

sursa: union.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/intrebarea-la-care-nici-aristotel-nu-a-gasit-raspunsul/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19