Select your Top Menu from wp menus

Intervențiile pompierilor și salvatorilor DSE Orhei din săptămâna precedentă

Photo Credit To foto simbol

În legătură cu instalarea vremii caniculare pe teritoriul Republicii Moldova, persistă pericolul sporit de izbucnire a incendiilor de vegetaţie și la gunoiști. Astfel la data de 14.06.2022, pompierii au intervenit repetat pentru lichidarea unui focar de ardere izbucnit la gunoiștea orășenească, iar un alt focar de ardere a fost lichidat la gunoiștea din s. Peresecina. În aceiași zi pompierii au intervenit pentru lichidarea unui focar de ardere a vegetației uscate în preajma satului Pelivan.
La data de 15.06.2022, au continuat intervențiile la arderea gunoiștii în satul Ivancea, iar în satul Tabăra pompierii au lichidat un incendiu de vegetație care a cuprins 4ha.
La data de 16.06.2022 pompierii au intervenit în s. Cobîlea, r-ul Șoldănești unde un incendiu a cuprins un șopron cu nutreț, iar pompierii din Rezina au intervenit pentru lichidarea unui focar de ardere izbucnit la gunoiștea din s. Sîrcova.
În prima jumătate a zilei de 17 iunie curent, al orele 11:57, pompierii din Orhei au fost alertați că în extravilanul s. Bolohani, arde vegetația uscată. În momentul când pompierii localizau incendiul au depistat la sol o femeie, în stare conștientă, cu arsuri pe membrele inferioare, superioare și pe față. Atunci pompierii au solicitat o ambulanță pentru a fi preluată femeia și ai fi acordat ajutorul medical. Preliminar pompierii au constat că femeia de 73 ani efectuând lucrări în vie, a încercat să stopeze extinderea focului, dar a primit arsuri și aceasta a căzut la sol.
La data de 18.06.2022, pompierii au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din s. Ivancea, ajungând la fața locului pompierii au constatat că incendiul care a cuprins baia cu aburi, a fost lichidat de populație, iar proprietarul, un bărbat de 48 ani s-a ales cu arsuri de gradul II pe membrele inferioare și superioare, fiind transportat la spitalul raţional Orhei pentru îngrijiri medicale.
La data de 20.06.2022, pompierii din Rezina au fost solicitați pentru efectuarea lucrărilor de căutare și extragere a cadavrului unui bărbat de 50 ani, care a mers la scăldat la iazul din s. Cinișeuși și nu a mai ieșit la suprafață.

21.06.2022
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei