Select your Top Menu from wp menus

Drumurile întroienite i-ar putea lăsa acasă pe elevii care circulă cu autobuzele şcolare

Premierul Vlad Filat a recomandat ministrului Educaţiei Maia Sandu să împuternicească autorităţile locale de a decide asupra întreruperii temporare a procesului de învăţămînt în şcoli, în localităţile cu acces limitat pentru autobuzele şcolare. Prim-ministrul a recomandat ministrului de Interne Dorin Recean să mobilizeze inspectorii de sectoare pentru a verifica situaţia copiilor cu părinţi peste hotare şi a persoanelor în vîrstă şi singuratice, informează MOLDPRES, citata de Radio Orhei.

Prim-ministrul Vlad Filat a discutat astăzi despre situaţia cauzată de ninsori la o videoconferinţă cu preşedinţii de raioane. Cel mai mult intemperiile au afectat nordul ţării, au relatat demnitarii raionali.

Astfel, pe traseele din raionul Donduşeni în dimineaţa zilei de astăzi erau blocate două autocare care transportau un total de 80 de pasageri pe rutele Chişinău-Moscova şi Chişinău-Kiev. Autorităţile locale le-au oferit îngrijire şi mîncare caldă.

Autospecialele companiilor responsabile de întreţinerea drumurilor le deszăpezesc în permanenţă în ultimele două zile, dar viscolul acoperă traseele din nou. Premierul Filat a spus că va semna o dispoziţie astăzi care va asigura buna funcţionare a entităţilor ce deservesc drumurile şi furnizează gaze naturale şi electricitate.

sursa: moldpres.md

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/intemperia-i-ar-putea-tine-acasa-pe-elevii-care-merg-la-scoala-cu-autobuzul/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19