Select your Top Menu from wp menus

Integrarea europeana ar putea fi interzisă prin lege în Republica Moldova

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat miercuri că Europa are nevoie de o evoluţie spre o „federaţie de state-naţiune”.”De asta avem nevoie, este orizontul nostru politic”, a mai spus Barroso, citat de AFP.
Potrivit lui Barroso, un asemenea obiectiv este necesar „deoarece în aceste vremuri de nelinişte ar fi o greşeală să lăsăm naţiunile pradă naţionalismului şi populismului”.
Declaraţia ar putea da peste cap planurile autorităţilor de la Chişinău prin care s-a trasat obiectivul de integrare in UE a Republicii Moldova.Asta deoarece propagarea unirii Republicii Moldova cu alte state de către partide şi de către organizaţii neguvernamentale ar putea fi considerată o activitate ce atentează la suveranitatea şi independenţa ţării. Cabinetul de miniştri a avizat luni , 10 septembire un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, elaborat de grupul parlamentar al socialiştilor ce interzice organizarea marşurilor unioniste în R. Moldova.
De menţionat că o federație ( ceea ce se vrea a deveni Uniunea Europeană) este un stat compus dintr-un număr de state (mai mici) care au transferat o mare parte din suveranitatea lor unei entități supraordonate lor, numită „guvern central” sau și „guvern federal”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/integrarea-europeana-ar-putea-fi-interzisa-prin-lege-n-republica-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19