Select your Top Menu from wp menus

Întâlnirea de după protestul de la Orhei. VIDEO integral

În jur de 30 de persoane, majoritatea – oameni în etate au participat astăzi la discutii cu tema “”Probleme, provocări și priorități pentru dezvoltarea durabilă a orașului Orhei”, evenimentul organizat de Primaria Orhei.

Spre deosebire de discutiile in cadrul protestului care a avut loc luni, 11 februarie, intalnirea de astazi a primarului Vitalie Colun cu cetatenii s-a desfasurat calm, fara scandal si scandari. Primarul a prezentat si de aceasta data motivele scumpirii tarifului la apă şi introducerii taxei locale de 2 lei pentru iluminatul stradal. De asemenea, Vitalie Colun a raspuns la diverse intrebari si a luat act de propunerile si obiectiile participantilor la discutie. Printre acestea – despre informarea insuficienta a populatiei de catre Primarie si Consiliul orasenesc cu privire la problemele care ii vizeaza pe locutitorii orasului in mod direct.
Lipsa interactiunii necesare cu populatia a fost mentionata si de catre Presedintele raionului, Ion Ştefârţă, care a asistat la discutii. Acesta considera ca astfel nu s-ar acumula neclaritati si nemultumiri si ar putea fi evitate manifestarile de genul protestului care a avut loc luni la Primaria Orhei. Totuşi, potrivit lui Stefarta, nu-i exclus ca în spatele acestei actiunii de protest s-au aflat persoane care urmăresc interese meschine.
Despre protestul de la inceputul saptamanii a vorbit şi Preşedintele Asociaţiei Veteranilor Războiului din Transnistria din Orhei, Andrei Calcea. Acesta a dat asigurări că Asociaţia nu are nicio legatura cu revolta in cauza si ca deja a fost invitat la poliţie şi procuratură pentru a da explicatii. Calcea a mai afirmat că stie cine a organizat actiunea şi ca va depune astăzi la poliţie o declaraţie în acest sens.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/intalnirea-de-dupa-protestul-de-la-orhei-video-integral/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19