Select your Top Menu from wp menus

ÎNSTRĂINAREA pământului de lângă SCOALĂ – motiv de DISCORDIE/FOTO

O licitaţie de vânzare-cumpărare a câtorva  loturi de pământ din Orhei nu va avea loc din cauza neînţelegerilor între aleşii din Consiliul orăşenesc (CO). Mărul discordiei l-a constituit, în primul rând, terenul din preajma liceului „Alecu Russo”. Polemicile care au pornit de la acest caz s-au încheiat cu un număr de voturi insuficient pentru aprobarea deciziei cu privire la înstrăinarea terenurilor din  lista anexata.  

Chestiunea privind organizarea unei noi licitaţii funciare a figurat pe ordinea de zi a recentei şedinţe a CO Orhei. Consilierul Pavel Ianet(PD) a avertizat că intenţia de a vinde un lot de pământ din preajma liceului Alecu Russo, în scopul construcţiei, contravine Legii educaţiei. În replică, primarul Vitalie Colun, iar apoi şi arhitecul-sef al oraşului Alexandru Taranu au  declarat că terenul nu este aferent liceului şi că se afla într-o sona unde nu există interdicţii pentru construcţie.
Poziţia unor membri ai comisiei de urbanism  a fost expusă de  consilierul Mihail Catraniuc (PSRM). Acesta a declarat că împreună cu alţi doi colegi din comisie au mers în centrul oraşului – pe străzile Ştefan cel Mare şi Mihail Sadoveanu – acolo unde se afla terenurile preconizate  spre vânzare şi, în rezultat, recomandă ca acestea să fie excluse din lista de licitaţie.
Totuşi, proiectul deciziei a fost supus  votului în varianta  iniţială şi nu  a reuşit să obţină decât  sprijinul consilierilor PLDM, care a fost insuficient pentru aprobare.

teren orhei 2

 

teren orhei 1


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/instrainarea-pamantului-de-langa-scoala-motiv-de-discordie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19