Select your Top Menu from wp menus

Instanţa de judecată se va pronunţa dacă este vinovat sau nu, Veaceaslav Negruţă în cazul Sandulache

Ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, a fost pus sub învinuire în dosarul despăgubirilor-record acordate lui Pantelei Sandulachi, deputat în primul Parlament, scrie Adevărul.md. Oficialul ar putea fi tras la răspundere pentru despăgubirile de 400.000 de euro pe care magistraţii Curţii de Apel Chişinău i le-au acordat lui Pantelei Sandulachi şi pe care subalternii lui Negruţa s-au grăbit să-i transfere.
Potrivit Inprofuznime.md faptul învinuirii a fost confirmat de procurorul anticorupţie Ruslan Popov.”Urmeaza să fie audiat, dupa care dosarul va fi trimis in judecata”, a specificat Popov.

Într-o conferinţă de presă din 12 , februarie Veceaslav Negruţă declara că nu a încălcat legea şi că dosrul penal este o formă de şantaj. Într-o conferinţă de presă, organizată după ce în presă s-a anunţat că el figurează în calitate de bănuit într-un dosar penal ministrul Finanţelor a declarat că a respetat tot timpul legea.
Acesta s-a arătat nedumerit de ce pe de o parte Ministerul Finanţelor este acţionat în judecată când nu execută deciziile, iar pe de altă parte acum a fost pornită o anchetă pentru îndeplinirea unei hotărâri de judecată.

Veaceslav Negruţa este învinuit de procurori că ar fi încălcat legea în cazul trasferului despăgubirii-record lui Pantelei Sandulachi. Dosarul a fost intentat, după ce Ministrul Finanțelor a achitat 400 de mii de euro lui Pantelei Sandulachi, care ceruse această sumă de bani drept prejudiciu pentru tergiversarea unui dosar penal în care acesta fusese cercetat., Banii au fost achitaţi lui Sanduleche, deşi decizia judecăţii nu era una irevocabilă. Ulterior CSJ a anulat hotărârea Curţii de Apel şi a dispus ca Sandulache să primească doar o mie de euro
Pantelei Sandulachi a fost deputat în primul Parlament şi a condus o vreme Asociaţia „Parlamentul ’90“, dar a fost demis de la conducerea organizaţiei şi exclus din PLDM, pentru câteva decflaraţii scandaloase.
Potrivit “Ziarului de Gardă”, fostul deputat a returnat statului doar 5% din cele 6,2 milioane de lei pe care le datorează.