Select your Top Menu from wp menus

Instanţa de judecată examinează cazul altercaţiilor de lângă Selişte şi din spitalul raional Orhei

Instanţa de judecată examinează cazul altercaţiilor de lângă Selişte şi din spitalul raional Orhei. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale justiţiei au fost deferire cauzele penale de învinuire a poliţistului din Orhei de tratament inuman şi degradant şi cea în care trei bărbaţi din acelaşi raion sunt învinuiţi de aplicarea violenţei în privinţa colaboratorilor de poliţie în scopul sistării activităţii de serviciu.
Potriviti procurorior orheieni , în august 2011, în cadrul unui raid planificat de Poliţia Rutieră pe traseul Rezina – Orhei – Călăraşi a fost stopat un automobil la volanul căruia se afla un minor fără actele autovehiculului.
La locul faptei au venit mai multe persoane printre care tatăl minorului şi doi fraţi ai acestuia, care au ameninţat cu violenţa fizică colaboratorii de poliţie după care le-au aplicat lovituri celor doi inspectori care au stopat automobilul. În ajutorul celor 2 au venit alţi 2 poliţişti care se dplasau cu automobilul pe traseu şi au observat altercaţia, însă şi aceştia au fost luaţi la pumni.
Comunicatul Procuraturii Generale mai spune că unul din poliţişti a venit câteva ore mai târziu la spital pentru ajutor medial şi a aplicat câteva lovituri unuia din agresori, care deja se afla aici. Sursa citată mai spune că procurorul de serviciu a ajuns la spital după incident.

În faţa instanţei de judecată colaboratorul de poliţie se va prezenta sub acuzaţia de tratament inuman şi degradant, iar bărbaţii care au agresat fizic inspectorii de poliţie vor răspunde în faţa legii pentru huliganism agravat şi aplicarea violenţei în privinţa colaboratorilor de poliţie în scopul sistării activităţii de serviciu.

Amintim că la începutul lunii ianuarie Fiodor Ghelici, liderul Asociaţiei “Moldova mea“ a demonstrat, în timpul unei conferinţe de presă, imagini video în care poliţişti l-ar bate pe un bărbat chiar în spitalul din Orhei, sub privirile lucrătorilor medicali şi ale unui procuror.
Bărbatul care a fost agresat si fratele acestuia sustin că incidentul s-a produs acum 1,5 ani.
Potrivit imaginilor video , un pacient a fost lăsat să aştepte in sectia internare a spitalulului raional Orhei . În acest timp, acolo au intrat pe rând mai mulţi poliţişti în uniformă şi doi bărbaţi în pantaloni scurţi. Unul din acestia din urma s-a incaierat cu barbatul din imagine.
În anul 2011, Protv Chişinău a difuzat un material în care prezenta şi poziţia poliţiştilor care susţineau că de fapt ei au fost cei agresati pe traseul rutier dintre Orhei şi Selişte
Oamenii legii sustineau ca cei doi frati au mai multe antecedente penale si ca scandalul s-a iscat pentru ca l-ar fi oprit pe nepotul lor minor, care circula neregulamentar. Fratii Negru au negat acuzatiile politistilor, spunanand ca nepotul lor nu stie sa conduca un automobil.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/instanta-de-judecata-examineaza-cazul-altercatiilor-de-langa-seliste-si-din-spitalul-raional-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19