Select your Top Menu from wp menus

Inspector fiscal reţinut pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă

Un inspector fiscal al Direcţiei Generale Control Fiscal din cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat al mun. Chişinău a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurori într-un dosar de corupere şi trafic de influenţă. Investigaţiile au demarat la sesizarea serviciului de securitate internă al IFPS.
Potrivit demersului IFPS, inspectorul ar fi pretins 3000 de lei de la un agent economic din Capitală pentru a nu efectua controale fiscale la o întreprindere gestionată de acesta. În plus, inspectorul l-ar fi asigurat că nu-i va crea impedimente în activitatea economică, iar pentru aceste servicii, angajatul fisc-ului ar fi pretins 3000 de lei, susţinând că o parte din bani urmează să-i transmită superiorului său pentru soluţionarea pozitivă a cazului.
Astfel, CNA şi procurorii au iniţiat o cauză penală pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă, reuşind să documenteze acţiunile inspectorului. Banii au fost transmişi sub controlul CNA în două tranşe, iar după ultima tranzacţie, bănuitul a fost reţinut. Operaţiunea de constatare în flagrant a avut loc aseară în parcarea unui centru comercial din Chişinău. În prezent, acesta se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore.
Dacă va fi găsit vinovat, el riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/inspector-fiscal-retinut-pentru-corupere-pasiva-si-trafic-de-influenta/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19