Select your Top Menu from wp menus

Inspecția Financiară a depistat cheltuieli neîntemeiate de sute de mii lei a ÎM ”Servicii Comunal-Locative” Orhei. Actul a fost contestat în judecată

Inspecția Financiară a efectuat inspectarea  financiară  complexă  a  activităţii 
economico-financiare  a  Întreprinderii  Municipale  „Servicii  Comunal-Locative”  Orhei  pe perioada  01.01.2018-30.06.2021. În rezultat au fost constatate  cheltuieli  neîntemeiate  şi  neregulamentare  în  sumă de  823,6  mii  lei,  precum  şi  alte încălcări procedurale şi deficienţe ale managementului  financiar-contabil. Acest răspuns ( VEZI Răspunsul) a fost oferit de Inspecția Financiară jurnalistului Radio Orhei, Maxim Djamanov în urma solicitării prezentării unei copii a actului de control, care a fost adresat Inspecției, prin intermediul platformei Vreauinfo.md. Totodată în răspunsul său Inspecția  spune că nu poate oferi copia documentului inclusiv pe motiv că în ele se conțin date cu caracter personal, dar și faptul că acesta a fost expediat inclusiv Consiliului Municipal Orhei și Oficiului Teritorial Orhei al Cancelariei de Stat.
În răspunsul Inspecției Financiare se mai menționează că ÎM Servicii Comunal-Locative Orhei a atacat în instanța de judecată actul de control al Inspecției Financiare. Potrivit portalului instanțelor judecătorești ședința de examinare în acest dosar este programată pentru 26 octombrie.