Select your Top Menu from wp menus

, inprofunzime „Intelegerea s-a facut intre PD si PCRM. PLDM nu conteaza acum”. Ce ar sta in spatele acordului, in opinia lui Ion Sturza

Fostul premier sugereaza ca adevarata coalitie s-a facut intre PD si PCRM, PLDM fiind mai degraba un observator.

“Sunt 2 explicatii:
-Exista o alianta, dar nu a fost anuntata, cu partiparea comunistilor;
-Asistam la un joc de poker, unde partidele isi vor scoate asii din maneci si asa va dura vreo 4 ani.”, a spus fostul premier invitat in studioul Lorenei Bogza.

“Nimeni nu vrea sa destainuie care a fost intelegerea intre PD si PCRM, PLDM nu prea conteaza acum, sprijin reciproc cu asistenta tacita a PLDM. Sunt foarte multe pietre care pot sa rastoarne acest car, care nu este decat o caruta.”

Potrivit lui Sturza, toata puterea este concentrata acum in mainile unui om din PD. “Exista un singur centru de putere, este in zona PD, este un Vlad Plahotniuc colectiv.”

Totusi, acesta a declarat ca PCRM nu poate sa pretinda la foarte multe  pe motiv ca s-ar afla la ultima zvacnire. “Ii fac o confesiune lui Vladimir Voronin: toti anii acestia v-am respectat indiferent ca am fost adversari notorii, ati vrut sa ma puneti la puscarie, dar ati inteles ca eu nu sunt facut din tizic. Mi-e trist ca sunteti umilit de fostii vasali. Eu cred ca Voronin nu mai vrea sa lupte, acum conteaza confortul personal, al familiei. Spunea asa: “Pe “P” sa munceasca pentru familie, dar pe “F” – la puscarie. Voronin, o piesa secundara docila si sensibila.”, a spus fostul premier referindu-se la pozitia si situatia lui Vladimir Voronin si partidul pe care il conduce.

De partea cealalta, directorul de la Europa Libera, Vasile Botnaru, sustine ca nu a sosit inca timpul ca PCRM sa fie trecut in istorie. “Lui Voronin ii convine sa fie salvatorul Chisinaului, tine locul ca sa nu vina in functia de vice-presedinte Dodon. Un fel de prezenta fizica. Eu nu as ingropa asa de repede partidul, avem alegeri locale, acolo va fi ultimul meci, acolo va fi clar”, a precizat Botnaru.

sursa: inprofunzime.md