Select your Top Menu from wp menus

Iniţiativă//Un Monument al Eroilor Neamului Românesc să fie edificat pe Aleea Monumentelor din Orhei DOC

Pe Aleea Monumentelor din Orhei ar trebui să  fie înălțat și un monument în cinstea Eroilor Neamului Românesc.  Inițitiva aparține consilierului  municipal Ion Codreanu,  care a colectat deja peste 200 de semnături ale orheienilor cu aceeași convingere.

În scrisoarea, pe care a pregătit-o pe numele primarului Ilan Sor, autorul iniţiativei menţionează că oraşul are o Alee a monumentelor, dar pe aceasta lipseşte un monument care i-ar comemora pe ostaşii romani care au eliberat Orheiul. Astfel, consilierul îi solicită primarului să accepte alocarea unui teren pe Aleea monumentelor, unde să fie amplasat un monument în cinstea Eroilor Neamului Românesc.

În afară de  consilierul liberal Ion Codreanu, pe adresarea către Ilan Șor şi-au pus semnăturile şi alţi câţiva consilieri municipali, printre care neafiliatul Oleg Matei şi democratul Iurie Lupacescu.

De notat că primul şi cel mai vechi monument de pe Aleea Monumentelor din Orhei este cel de pe vremea sovietică – al Ostaşului Necunoscut. După proclamarea Independenței, aici au fost edificate încă trei  monumente care evocă evenimente dramatice din trecutul Moldovei, din perioada secolulului 20.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/initiativa-un-monument-al-eroilor-neamului-romanesc-sa-fie-edificat-pe-aleea-monumentelor-din-orhei-doc/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19