Select your Top Menu from wp menus

Informator al entităţilor separatiste din Ucraina, reţinut la Chişinău

Un moldovean a fost reţinut fiind suspectat că ar fi asigurat mercenarii cu informaţii necesare pentru desfăşurarea acţiunilor militare, în special pentru lansarea şi dirijarea focului de artilerie asupra poziţiilor armatei naţionale a Ucrainei. Tânărul a fost reţinut în seara zilei de 17 mai, ca urmare a unui complex de acţiuni speciale de investigaţii efectuate de către Serviciul de Informaţii şi Securitate, în comun cu Procuratura municipiului Chişinău, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă remis de SIS, tânărul în vârstă de 28 de ani, originar din oraşul Ungheni, este suspectat că a activat de partea entităţilor separatiste din autoproclamata republică populară Lugansk, acumulând informaţii pe teritoriul controlat de autorităţile constituţionale ale Ucrainei.

În cadrul audierilor, persoana reţinută şi-a recunoscut vina. Totodată, asupra acesteia au fost depistate acte de identitate străine, inclusiv un livret militar, în baza cărora intenţiona să se reîntoarcă în sud-estul Ucrainei, pentru a participa în continuare în conflictul armat.

Tânărul a fost reţinut pentru 72 de ore, pe numele acestuia a fost iniţiată cauză penală pentru activitate de mercenar. În cazul în care îi va fi demonstrată vinovăţia, persoana riscă pedeapsa cu privaţiune de libertate de la 5 la 10 ani.

Serviciul de Informaţii şi Securitate atenţionează cetăţenii Republicii Moldova asupra gravităţii şi consecinţelor participării la acţiuni militare în alte state, aceştia vor fi traşi la răspundere în conformitate cu legislaţia în vigoare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/informator-al-entitatilor-separatiste-din-ucraina-retinut-la-chisinau/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19