Select your Top Menu from wp menus

Info-Prim Neo: Procurorul General a fost pedepsit

Jurnalistul şi directorul uneia dintre cele mai vechi agenţii de presă din Republica Moldova, Valeriu Vasilică,  a publicat o analiză a situaţiei create în jurul omorului din 23 decembrie.
Acesta scrie pe info-prim.md că procurorul general al Republicii Moldova a fost deja pedepsit pentru cazul omorului din 23 decembrie, a lui Sorin Paciu, şi în acest sens lucrurile sunt destul de clare. Ceea ce urmează să se investigheze, sau să se afle, ţine de vinovăţia sau nevinovăţia persoanei fizice Valeriu Zubco. Anume aşa, potrivit sursei,  trebuie privită situaţia creată la acest moment – prin separare distinctă a celor două ipostaze ale şefului procuraturii naţionale.
Printre altele, autorul scrie că vina, reală, constă în faptul că procurorul şi toate serviciile sale au tăinuit de opinia publică faptul acelui omor timp de aproximativ 13 zile.

În acest sens, procurorul general nu are de ce se supăra că acest caz a fost preluat, cum afirmă el, în interese politice, căci pentru societatea moldovenească era şi mai prost dacă nu era preluat deloc.
Astfel privind lucrurile, demisia „de onoare” a procurorului general ar veni ca un final logic al pedepsei pe care cel care deţine acum această funcţie a şi primit-o.

Iar daca ar fi sa fie creata o comisie parlamentara care sa investigheze cazul de omor la vanatoare, atunci aceasta ar trebui sa fie condusa de reprezentanti ai opozitiei, precum si  sa includa  experţi internaţionali care să nu poată fi influenţaţi nici politic, nici financiar, nici altfel cumva,  mai opineaza Valeriu Vasilica.

Mai multe din analiză le găsiţi aici: info-prim.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/info-prim-neo-procurorul-general-a-fost-pedepsit/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19