Select your Top Menu from wp menus

Info-prim neo: Declaraţii contradictorii în privinţa diplomei de masterat a ministrului de interne

Diploma de masterat a ministrului afacerilor interne, Dorin Recean, nu este confirmată de către universitatea pe care ar fi absolvit-o, relatează Publika TV. Într-o scrisoare oficială, adresată postului de televiziune, administraţia instituţiei de învăţământ declară că nu a avut niciodată un student din Moldova cu numele Dorin Recean. Totodată, ziarul „Adevărul” a publicat declaraţia reprezentantului special pentru Europa de Est a Universităţii Newport, Eric Everdijk, care susţine că Dorin Recean, într-adevăr, a urmat studii de masterat în Belgia scrie agenţia info-prim neo. Mai multe detalii pot fi accesate aici Info-Prim Neo.
Sergiu Mocanu a declarat miercuri, 9 ianuarie, într-o conferinţă de presă că Dorin Recean a cumpărat diploma de masterat.
Nu este primul caz când un ministru moldovean de interne este acuzat că deţine diplomă de studii false.
Portalul moldova.org scria în anul 2006 că Ministrul de Interne de pe atunci , general-locotenentul Gheorghe Papuc deţine o diplomă de studii superioare falsă, conform căreia Papuc ar fi absolvit, la vârsta de 38 de ani, facultatea de drept a Universităţii din or. Taşkent, Uzbekistan, potrivit unei investigaţii jurnalistice a postului de televiziune Pro TV Chişinău.
Potrivit sursei citate, faptul că Papuc şi-a cumpărat diploma pentru a avansa pe scara ierarhică din miliţia sovietică a fost mediatizat de două ziare de la Chişinău – «Коммерсант Молдовы» şi „Accente”. Ambele ziare au publicat răspunsul FSB-ului rus la interpelarea ex-ministrului Securităţii, Tudor Botnaru, datată cu 4 ianuarie 1998, şi ambele, ulterior, au fost închise. Veridicitatea răspunsului FSB a fost confirmată recent pentru Pro TV Chişinău chiar de Tudor Botnaru.

În documentul în cauză se spune că Gheorghe Papuc, născut în 1953, fost angajat al MAI din Kabardino-Balkaria, a fost cercetat în cadrul dosarului penal intentat de Direcţia Serviciul Federal de Securitate din această republică la 13 noiembrie 1995 pentru uz de fals. Serviciile secrete din Kabardino-Balkaria au stabilit că Gheorghe Papuc, neavând studii speciale, „a cumpărat cu scopul de a avansa în post o diplomă falsă conform căreia ar fi absolvit în anul 1991 Facultatea de drept a Universităţii din or. Taşkent, Uzbekistan”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/info-prim-neo-declaratii-contradictorii-in-privinta-diplomei-de-masterat-a-ministrului-de-interne/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19