Select your Top Menu from wp menus

Inedit: Oameni care au renunţat la civilizaţie şi trăiesc în pădure

Istoria comunităţilor hippie şi ale grupurilor care promovează întoarcerea la natură a început în America, la începutul anilor 1960. Acum, lumea modernă continuă să dezamăgească mii de oameni anual, iar reacţia lor găseşte sprijin în astfel de comunităţi. Văzute de mulţi drept ciudate şi de neînţeles, comunităţile duc o viaţă liniştită în păduri sau ferme special amenajate. Iată poveştile acelor oameni care au renunţat la civilizaţie şi trăiesc în pădure.
Poate cea mai cunoscută la nivel internaţional, comunitatea amish este şi una dintre cele mai radicale. Ei se opun stilului de viaţă modern şi trăiesc fără electricitate, cultivând pământul cu metode vechi de sute de ani. Cea mai mare parte a comunităţilor amish este concentrată în câteva state din SUA şi Canada, dar şi în Belize, pe coasta Mexicului.

Rainbow Family

Comunitatea Rainbow Family (Familia Curcubeului) este o grupare bazată pe principiile comune ale non-violenţei şi egalităţii. Grupul organizează întâlniri (se aseamănă cu spiralele yoghine), unde membrii şi curioşii deopotrivă participă la activităţi legate de iubire, dans, muzică, educaţie, etc.

Federaţia Comunităţilor Egalitare

În Statele Unite, unde consumerismul şi civilizaţia au epuizat energia unora dintre locuitori, comunităţile neo-tribale sunt mult mai răspândite decât în alte părţi ale lumii. Sătuli de civilizaţia modernă, cu tehnologiile şi chimicalele ei, 200 de americani trăiesc în câteva comunităţi numite Federaţia Comunităţilor Egalitare. Grupurile lucrează 42 de ore pe zi, atât în folosul comunităţii, cât şi pentru a-şi îngriji şi petrece timp cu familiile. Comunităţile afiliate acestei federaţii sunt stabilite în mare parte în statele Virginia şi Missouri.

Drop city

Această comunitate a fost formată odată cu explozia curentului hippie, în 1965, în statul american Colorado. Deşi s-a desfiinţat până în 1977, comunitatea propovăduia un stil de viaţă simplu, iubire de semeni, dieta vegetariană şi dezvoltarea artelor. Considerată un reper al mişcării hippie de pretutindeni, comunitatea a promovat muzica de calitate, un stil de viaţă aproape de natură şi artele în general.

Familii care au decis să renunţe la confortul vieţii de la oraş

Oamenii care au decis să renunţe la civilizaţie şi capitalismul agresiv nu sunt toţi adepţii traiului în comunităţi mari. Există oameni care au preferat să se mute în mijlocul naturii fără a forma comunităţi şi să-şi crească copiii în sânul sălbăticiei.

Multe cupluri din Europa au adoptat acest stil de viaţă şi îşi susţin nevoile prin munca câmpului, energie solară şi vânătoare. Stilul de viaţă eco are şi dezavantaje, având în vedere că, odată cu smartphone-urile şi consumerismul, civilizaţia ne-a adus şi operaţii complicate şi medicamente. Majoritatea oamenilor care au decis să se rupă de civilizaţie nu refuză ajutorul în caz de urgenţă, dar preferă să trăiască departe de oraşe, poluare şi zgomot.

Foto: Shutterstock, Facebook

Sursa: Unica.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/inedit-oameni-care-au-renuntat-la-civilizatie-si-traiesc-in-padure/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19