Select your Top Menu from wp menus

Indemnizaţia pentru creşterea copilului va putea fi stabilită în cuantum de 90% din baza de calcul

Guvernul a modificat Regulamentele de acordare a indemnizaţiei paternale şi a indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii, se arată într-un comunicat al Executivului.

Astfel, în Regulamentul cu privire la modul de stabilire şi plată a indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii a fost inclusă noua opţiune de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, şi anume stabilirea acesteia în cuantum de 90% din baza de calcul, pentru o perioadă de 12 luni de la acordarea concediului de îngrijire a copilului.

În vigoare rămân şi celelalte opţiuni: 60% din baza de calcul pentru primele 12 luni de la acordarea concediului de îngrijire a copilului şi 30% din baza de calcul – pentru următoarele 12 luni sau achitarea a 30% din baza de calcul până la împlinirea vârstei de trei ani a copilului. Opţiunea aleasă iniţial nu poate fi modificată ulterior.

Regulamentul cu privire la condiţiile de stabilire, modul de calcul şi de plată a indemnizaţiei paternale a fost modificat în legătură cu extinderea, de la 56 de zile la 12 luni, a termenului în care taţii pot solicita concediul paternal de 14 zile calendaristice.

Ajustările au fost operate în legătură cu intrarea în vigoare, din 1 septembrie curent, a unor măsuri adresate familiilor cu copii, menite să asigure echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală a părinţilor.

De notat că măsurile menţionate fac parte din programul guvernamental „Familia”, lansat în scopul susţinerii copiilor şi a familiilor cu copii din Republica Moldova.

sursa: trm.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/indemnizatia-pentru-cresterea-copilului-va-putea-fi-stabilita-in-cuantum-de-90-din-baza-de-calcul/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19