Select your Top Menu from wp menus

Incidente consemnate de Promo-Lex în raionul Orhei

Misiunea de Observare Promo-LEX a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 a publicat cel de-al doilea raport în care constată că din totalul de 340 de semnalări raportate de către observatorii Promo-LEX până la 14:00, de către echipa centrală a Misiunii Promo-LEX au fost prelucrate 266, dintre care în comunicatul difuzat în amiaza zilei au fost incluse 211 de incidente.
Printre acestea se numără și 7 incidente, legate de procesul votării, înregistrate în raionul Orhei.
Potrivit comunicatului Promo-Lex acestea sunt:
SV 25/002 Orhei, Orhei. La fiecare 2 minute camera video cere a fi repornită. Președintele BESV a chemat un specialist care nu a putut înlătura deficiența.
SV 25/025 Orhei, Ciocîlteni. După sigilarea urnelor de vot, camera a fost deconectată. La solicitarea observatorului Promo-LEX, Președintele BESV a spus că, camera trebuie să fie conectată doar la deschiderea și închiderea secției de vot.
SV 25/064 Orhei, Puțintei. Alegătorul nu s-a regăsit în lista electorală, deși avea domiciliul în localitate conform buletinului. A fost inclus în listele suplimentare.
SV 25/064 Orhei, Puțintei. La distanță de maxim 60 m se află pliante A4 în favoarea unui concurent. Președintele BESV a spus că va deleaga o persoană să le înlăture.
SV 25/028 Orhei, Crihana. În raza de 40 m de la SV, în fața la primărie este un panou publicitar cu materiale în favoarea unui concurent. Președintele BESV a fost anunțat, ulterior materialele au fost scoase.
SV 25/039, Orhei, Ivancea. Cabina de vot a fost amplasată lângă masa membrilor BESV, astfel încât este riscul sa fie văzut pentru cine votează alegătorul.