Select your Top Menu from wp menus

Incident armat la granita moldo-ucraineana: un moldovean ucis si altul ranit

O persoana a fost ucisă, iar alta rănită în incidentul armat care a avut loc la graniţa dintre Ucraina şi Republica Moldova, în zona regiunii separatiste transnistrene.

Potrivit publicaţiei ucrainene Segodnya, un bărbat a încercat să intre ilegal de pe teritoriul Republicii Moldova în Ucraina. La somaţia grănicerilor separatişti, acesta a deschis focul, doi dintre grăniceri au fost grav răniţi, dintre care unul a murit în spital. Atacatorul a dispărut pe teritoriul enclavei separatiste.

La locul faptei a fost depistat un rucsac, în interiorul căruia au fost găsite două grenade F-1 şi un pistol TT.
La rândul său, aşa-zisul minister al securităţii din enclavă a făcut public numele atacatorului, însă nu a oferit date despre pierderile suferite. Acesta este locuitor al satului Pârâta, raionul Dubăsari, născut în 1964, Oleg Covalenco şi este dat în căutare pentru două crime săvârşite în Republica Moldova. Pe capul acestuia a fost stabilită o recompensă.

Potrivit Procuraturii Generale a Republicii Moldova, Covalenco este căutat pentru tentativă de omor. În regiunea transnistreană acesta a nimerit pe 31 iulie şi de asemenea cu ajutorul armei. Poliţia a încercat să-l reţină în casa amantei din acelaşi sat cu el, însă acesta, împreună cu un complice, a fugit cu un BMW şi a deschis focul asupra poliţiştilor.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/incident-armat-la-granita-moldo-ucraineana-un-moldovean-ucis-si-altul-ranit/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19